.

.

Довер Оркестарска Музика Резултати: Пијано Концерт во Мали И Други Дела За Пијано И Оркестар

Довер Оркестарска Музика Резултати: Пијано Концерт во Мали И Други Дела За Пијано И Оркестар

Оценки на купувачот:

DEN 306.72
Од стоката
Во магацинот

Содржината го вклучува популарниот Концерт За Пијано Во Малолетник, Оп. 54; Концертстик (Вовед и алегро апасионато), Оп. 92; И Вовед и алегро, Оп. 134. Препечатено од авторитетни Изданија На Breitkopf & Hartel. Оваа оригинална компилација содржи три извонредни парчиња за пијано и оркестар од еден од клучните композитори и пијанисти од Романтичната er. Композиторите од Брамс до Григ биле под Влијание На Концертот За Пијано На Роберт Шуман Во Малолетничка, Оп.54. Сопругата На композиторот Клара беше соло пијанистка на дебито на делото во 1846 година, под раководство На Фердинанд Хилер, кому му беше посветено делото.Концертот во Малолетник беше единствениот концерт на пијано што Шуман го заврши во неговиот трагично краток живот. Овој том содржи две дополнителни дела на композиторот за пијано и оркестар : Концертстик (Вовед и алегро апасионато), Оп. 92 и Вовед и алегро, Оп.134. Сите три дела се репродуцирани од авторитетните Изданија На Брејткопф И Хартел. Довер Оркестарска Музика Резултати : Пијано Концерт во Мали И Други Дела За Пијано И Оркестар (Мек).

Таа е поголема од информацијата

Производи во категоријата